Dijkman Advies Training CoachingDe vrouw achter DAT is Aveline Dijkman M SEN (1956). "Als coach kies ik voor een praktisch gerichte, concrete benadering. Sommige mensen ervaren mij dan ook als nogal direct. Ik kies voor echtheid, zonder gebakken lucht; ik ben altijd op zoek naar hoe we de grote dingen makkelijk, als het ware afgepeld kunnen noemen.

Ik heb lang in het Praktijkonderwijs gewerkt. Daar geldt: geen grote woorden en doe maar gewoon! Dan blijkt dát het moeilijkste: Gewoon en Doen. Want wat is gewoon? En wát wil je doen en waarom? En hoe voel je je daarbij?"

Als nuchtere tuindersdochter uit Noord-Holland vindt Aveline het prima dat er geld wordt uitgegeven aan training en coaching. Maar dan moet het wel resultaat opleveren.
Naast de directe, confronterende benadering is er een zachte, empathische kant. Als je stilstaat bij vragen als: Wat kan ik? Hoe doe ik het? Hoe voel ik mij daarbij? Wat wil ik?, dus tijd uittrekt voor reflectie, komt er vaak meer boven dan je op het eerste gezicht zou denken.

Een loopbaan in het onderwijs: Specialisatie in het vak drama en later in het trainen van sociale competenties. Ervaring als middenkaderlid. Daarna was de focus op coaching in het onderwijs.
In 1999 kreeg zij een gedegen opleiding als trainer bij Schouten & Nelissen te Zaltbommel. Ze gaf en geeft daar coaching en training op het gebied van resultaatgerichte persoonlijke groei bij werkgerelateerde vraagstukken. In 2003 startte zij met DAT. 

 

Achtergrond


 Een profiel van Aveline Dijkman uit evaluatieverslagen van cursisten, coachees en supervisanten:

“Ze pakte me meteen bij de kladden’; “Duidelijk, helder, rechtstreeks’, ‘Streng maar rechtvaardig’. ‘Bekwaam, serieus en meelevend’,’ Inspirerend en enthousiast’ ,’Heel rustig’; ‘Luistert en werkt met compassie; Heeft plezier in d’r werk, dat is leuk voor haar maar zeker ook voor ons!”