Dijkman Advies Training Coaching
Boeken waaraan Dijkman Advies Training & Coaching meewerkte:

GOUD
Potentieelontwikkeling voor mensen
en de organisaties waar zij werken.
(Inspiratieboek voor coaches en iedereen die zich wil ontwikkelen)
Anje-Marijcke van Boxtel en Aveline Dijkman
mmv Sander Trooster.


Het eerste boek over coaching waarin cases uit het (Praktijk)onderwijs volkomen gelijkwaardig aan die van managers in het bedrijfsleven worden beschreven.
Omdat elk mens, of dat nou een moeilijklerende jongere of een goedbetaalde CEO is, het goud in zichzelf kan delven om (weer) te gaan stralen.

Uitgeverij Thema, Zaltbommel 2015,  ISBN 9789058719805

NB. Er is ook een Spel. Op basis van het boek GOUD.
Nl. het 'Spel van GOUD' Een anders dan anders spel voor iedereen die zich op een verdiepende en speelse manier wil ontwikkelen. Niet moeizaam en zuchtend aan de  slag gaan met verbeterpunten, maar de aandacht op het Goud wat al aanwezig is.
Uitgeverij Thema, Zaltbommel 2017, ISBN 9789462720862


RET-handboek voor ouders - Anders denken en je ontspannen voelen
Roderik Bender en Aveline Dijkman

Iedereen heeft wel eens dat hij of zij gefrustreerder is, onzekerder is, meer maalt etc. dan nodig is. Ouders hebben dat ook, net als alle andere mensen.

Er zijn dan uitspraken of gedachten als: “Ik ben moe van mezelf…..”,
“Mijn kind is anders…“, “Hij mag weer niet meedoen…..”,“Ik bak er niks van als ouder….” Tot op zekere hoogte hoort dat er gewoon bij. Opvoeden is immers geen gemakkelijke klus!

Maar als dat soort uitspraken, met die emoties er vaker zijn, zelfs zo vaak dat ze als lastig en vervelend worden ervaren, kan het fijn zijn om eens wat beter naar een (opvoedings)situatie te kijken. Het boek geeft een helder stappenplan om er anders over te gaan denken, en daardoor er een rustiger gevoel over te krijgen. Het boek laat dus niet een manier zien hoe men zou moeten opvoeden, het laat zien hoe een ouder zich er wat meer ontspannen bij zou kunnen (leren) voelen.


Uitgeverij Thema, Zaltbommel, 2005. ISBN 9058710262

 

Boeken bij mastertrajecten
10 keer Beter!
In het najaar van 2008 coachte Aveline de 10 genomineerden voor de Onderzoeksprijs met het bewerken van hun afstudeerscriptie tot een breed toegankelijke publicatie. De scriptie vormde het sluitstuk voor de studie Master Special Educational Needs. Deze bewerking van hun praktijkonderzoek werd als hoofdstuk opgenomen in het boek “10 keer Beter!”.

Uit de ondertitel ‘Leraren verbeteren hun onderwijspraktijk door onderzoek’ blijkt dat er sprake is van een intensief en praktijkgericht proces bij de studenten. De teksten werden ingeleid en toegelicht door Staatssecretaris Dijksma, door Rene Verhulst, voorzitter van de WEC-Raad en door de jury.10 keer Beter! 2
In het najaar van 2009 kwam er wederom onder haar coaching een publicatie tot stand. Ook hier weer bewerkten tien studenten – professionals in onderwijs – hun afstudeeronderzoek voor hun Mastergraad tot een toegankelijke tekst.

Ook dit tweede deel van “10 keer Beter!” werd ingeleid door staatssecretaris Dijksma. De bewindsvrouw oordeelde dat de studenten met hun onderzoek een fundamentele bijdrage leveren aan de actuele ontwikkelingen in het onderwijs.


10 keer Beter! 3
En in januari 2011 kwam het derde deel uit. Met als ondertitel: Verbeteren van onderwijspraktijk door onderzoek. De voorzitter van de POraad Kete Kervezee schreef het voorwoord: "Het primair onderwijs verdient professionals die met trots werken aan het beste onderwijs voor onze kinderen." 
Een van de 10 kersverse Masters SEN, die door Aveline gecoacht werd bij het schrijven over het onderzoek, nl. Christianne de Jong-Buysse, schreef een artikel over de opbouw van een portfolio, met als ondertitel: ' Bouwen aan onderwijs op maat'.
 -----------------------------------------------------------------------------

Overig
PrO-jaarverslag.

Aveline Dijkman werkte mee aan het Jaarverslag van de Vereniging voor Praktijkonderwijs (april 2010). Ze sprak met (semi)profvoetballers van ID-voetbal. Jonge mannen, die ooit op het Praktijkonderwijs gezeten hebben en nu hun droom verwezenlijken op het voetbalveld. Het leverde een aantal inspirerende interviews op. Zo zegt Juan " Met je WIL kan je ver komen!"